Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta130g469kcal16.9g91.2g2.7g4.6g
Kuivahiiva, annos 11g4.8g17kcal2.2g1.9g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 101g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow10g90kcal0g0g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana497g1154kcal38.2g186.2g26g9.2g
Valittu annoskoko249g577kcal19.1g93.1g13g4.6g
Annoskoko puolitettuna124g288kcal9.6g46.6g6.5g2.3g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132