Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta1341g4827kcal174.3g938.5g28.2g46.9g
Kuivahiiva, annos 11g49g178kcal22.2g19.7g3g0g
Vesi, vesijohtovesi 1040g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow103g928kcal0g0g103.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5112g11865kcal393g1916.4g268.6g93.8g
Valittu annoskoko2556g5933kcal196.5g958.2g134.3g46.9g
Annoskoko puolitettuna1278g2966kcal98.3g479.1g67.2g23.5g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132