Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta1490g5363kcal193.7g1042.8g31.3g52.1g
Kuivahiiva, annos 11g55g197kcal24.7g21.9g3.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 1156g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow115g1031kcal0g0g114.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5680g13184kcal436.8g2129.4g298.4g104.2g
Valittu annoskoko2840g6592kcal218.4g1064.7g149.2g52.1g
Annoskoko puolitettuna1420g3296kcal109.2g532.4g74.6g26.1g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132