Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta168g603kcal21.8g117.3g3.5g5.9g
Kuivahiiva, annos 11g6.2g22kcal2.8g2.5g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 130g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow13g116kcal0g0g12.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana639g1483kcal49.2g239.6g33.6g11.8g
Valittu annoskoko320g742kcal24.6g119.8g16.8g5.9g
Annoskoko puolitettuna160g371kcal12.3g59.9g8.4g3g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132