Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta19g67kcal2.4g13g0.4g0.7g
Kuivahiiva, annos 11g0.7g2.5kcal0.3g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 14g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana71g165kcal5.4g26.6g3.6g1.4g
Valittu annoskoko35g82kcal2.7g13.3g1.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna18g41kcal1.4g6.7g0.9g0.4g
Arvot/100g100g233kcal7.6g37.6g5.1g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132