Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta261g939kcal33.9g182.5g5.5g9.1g
Kuivahiiva, annos 11g10g35kcal4.3g3.8g0.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 202g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow20g181kcal0g0g20.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana994g2307kcal76.4g372.6g52.4g18.2g
Valittu annoskoko497g1154kcal38.2g186.3g26.2g9.1g
Annoskoko puolitettuna249g577kcal19.1g93.2g13.1g4.6g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132