Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta28g101kcal3.6g19.6g0.6g1g
Kuivahiiva, annos 11g1g3.7kcal0.5g0.4g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana106g247kcal8.2g40g5.6g2g
Valittu annoskoko53g124kcal4.1g20g2.8g1g
Annoskoko puolitettuna27g62kcal2.1g10g1.4g0.5g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.6g5.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132