Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta298g1073kcal38.7g208.6g6.3g10.4g
Kuivahiiva, annos 11g11g40kcal4.9g4.4g0.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 231g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow23g206kcal0g0g22.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1136g2637kcal87.2g426g59.8g20.8g
Valittu annoskoko568g1318kcal43.6g213g29.9g10.4g
Annoskoko puolitettuna284g659kcal21.8g106.5g15g5.2g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132