Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta335g1207kcal43.6g234.6g7g11.7g
Kuivahiiva, annos 11g12g44kcal5.5g4.9g0.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 260g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow26g232kcal0g0g25.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1278g2966kcal98.2g479g67g23.4g
Valittu annoskoko639g1483kcal49.1g239.5g33.5g11.7g
Annoskoko puolitettuna320g742kcal24.6g119.8g16.8g5.9g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132