Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta521g1877kcal67.8g365g10.9g18.2g
Kuivahiiva, annos 11g19g69kcal8.6g7.7g1.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 405g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g8.7g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow40g361kcal0g0g40.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1988g4614kcal152.8g745.4g104.4g36.4g
Valittu annoskoko994g2307kcal76.4g372.7g52.2g18.2g
Annoskoko puolitettuna497g1154kcal38.2g186.4g26.1g9.1g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132