Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)25g88kcal1.8g18.3g0.8g1g
Katkarapu 63g43kcal9g0g0.7g0g
Paprika keltainen 20g6kcal0.2g1g0g0.4g
Paprika punainen, annos 40g20g5.2kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Keräkaali, 100g25g6kcal0.3g0.9g0.1g0.5g
Lime, kuorittu, annos 50g25g9kcal0.2g0.6g0.3g0.7g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g2.5g2.8kcal0g0.3g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana360g318kcal23.4g44g4.4g6g
Valittu annoskoko180g159kcal11.7g22g2.2g3g
Annoskoko puolitettuna90g80kcal5.9g11g1.1g1.5g
Arvot/100g100g88kcal6.5g12.2g1.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402334