Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)38g131kcal2.6g27.4g1.1g1.5g
Katkarapu 94g64kcal13.5g0g1g0g
Paprika keltainen 30g9kcal0.3g1.5g0.1g0.6g
Paprika punainen, annos 40g30g7.8kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Keräkaali, 100g38g9kcal0.5g1.3g0.1g0.8g
Lime, kuorittu, annos 50g38g14kcal0.2g0.8g0.4g1.1g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g3.8g4.2kcal0g0.4g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana540g478kcal34.8g65.6g6.2g9.2g
Valittu annoskoko270g239kcal17.4g32.8g3.1g4.6g
Annoskoko puolitettuna135g120kcal8.7g16.4g1.6g2.3g
Arvot/100g100g89kcal6.4g12.1g1.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402334