Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)600g2100kcal42g438g18g24g
Katkarapu 1500g1026kcal216.6g0g16.5g0g
Paprika keltainen 480g145kcal4.5g24.5g1g9.6g
Paprika punainen, annos 40g480g125kcal4.3g22.1g1.9g9.6g
Keräkaali, 100g600g144kcal7.2g20.4g1.2g12.6g
Lime, kuorittu, annos 50g600g216kcal3.6g13.2g6.6g16.8g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g60g67kcal0.5g6.5g4.3g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8640g7645kcal557.4g1049.4g99g146.4g
Valittu annoskoko4320g3823kcal278.7g524.7g49.5g73.2g
Annoskoko puolitettuna2160g1911kcal139.4g262.4g24.8g36.6g
Arvot/100g100g89kcal6.5g12.1g1.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402334