Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)63g219kcal4.4g45.6g1.9g2.5g
Katkarapu 156g107kcal22.6g0g1.7g0g
Paprika keltainen 50g15kcal0.5g2.5g0.1g1g
Paprika punainen, annos 40g50g13kcal0.4g2.3g0.2g1g
Keräkaali, 100g63g15kcal0.8g2.1g0.1g1.3g
Lime, kuorittu, annos 50g63g23kcal0.4g1.4g0.7g1.8g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g6.3g7kcal0.1g0.7g0.5g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana900g797kcal58.4g109.2g10.4g15.4g
Valittu annoskoko450g398kcal29.2g54.6g5.2g7.7g
Annoskoko puolitettuna225g199kcal14.6g27.3g2.6g3.9g
Arvot/100g100g89kcal6.5g12.1g1.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402334