Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)800g2800kcal56g584g24g32g
Katkarapu 2000g1368kcal288.8g0g22g0g
Paprika keltainen 640g193kcal6g32.6g1.3g12.8g
Paprika punainen, annos 40g640g166kcal5.8g29.4g2.6g12.8g
Keräkaali, 100g800g192kcal9.6g27.2g1.6g16.8g
Lime, kuorittu, annos 50g800g288kcal4.8g17.6g8.8g22.4g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g80g90kcal0.7g8.7g5.8g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11520g10194kcal743.4g1399g132.2g195.2g
Valittu annoskoko5760g5097kcal371.7g699.5g66.1g97.6g
Annoskoko puolitettuna2880g2548kcal185.9g349.8g33.1g48.8g
Arvot/100g100g89kcal6.5g12.1g1.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402334