Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)1000g3500kcal70g730g30g40g
Katkarapu 2500g1710kcal361g0g27.5g0g
Paprika keltainen 800g241kcal7.5g40.8g1.6g16g
Paprika punainen, annos 40g800g208kcal7.2g36.8g3.2g16g
Keräkaali, 100g1000g240kcal12g34g2g21g
Lime, kuorittu, annos 50g1000g360kcal6g22g11g28g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g100g112kcal0.9g10.9g7.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14400g12742kcal929.2g1749g165g244g
Valittu annoskoko7200g6371kcal464.6g874.5g82.5g122g
Annoskoko puolitettuna3600g3186kcal232.3g437.3g41.3g61g
Arvot/100g100g89kcal6.5g12.1g1.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402334