Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)13g44kcal0.9g9.1g0.4g0.5g
Katkarapu 31g21kcal4.5g0g0.3g0g
Paprika keltainen 10g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Paprika punainen, annos 40g10g2.6kcal0.1g0.5g0g0.2g
Keräkaali, 100g13g3kcal0.2g0.4g0g0.3g
Lime, kuorittu, annos 50g13g4.5kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g1.3g1.4kcal0g0.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana180g159kcal11.8g21.8g1.8g3.2g
Valittu annoskoko90g80kcal5.9g10.9g0.9g1.6g
Annoskoko puolitettuna45g40kcal3g5.5g0.5g0.8g
Arvot/100g100g89kcal6.6g12.1g1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402334