Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)125g438kcal8.8g91.3g3.8g5g
Katkarapu 313g214kcal45.1g0g3.4g0g
Paprika keltainen 100g30kcal0.9g5.1g0.2g2g
Paprika punainen, annos 40g100g26kcal0.9g4.6g0.4g2g
Keräkaali, 100g125g30kcal1.5g4.3g0.3g2.6g
Lime, kuorittu, annos 50g125g45kcal0.8g2.8g1.4g3.5g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g13g14kcal0.1g1.4g0.9g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1800g1593kcal116.2g219g20.8g30.4g
Valittu annoskoko900g796kcal58.1g109.5g10.4g15.2g
Annoskoko puolitettuna450g398kcal29.1g54.8g5.2g7.6g
Arvot/100g100g89kcal6.5g12.2g1.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402334