Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1402g285kcal8.4g53.3g4.2g19.6g
Sipuli (kuorittu)412g111kcal5.4g19.8g0.8g7g
Porkkana, keskikokoinen 65g825g231kcal4.9g49.1g1.6g20.6g
Lehtiselleri 825g105kcal9.2g9.1g1.6g8.2g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g103g93kcal3.1g3.6g7.2g0.7g
Hauki 825g692kcal150.5g0g9.1g0g
Katkarapu 825g564kcal119.1g0g9.1g0g
Vesi4124g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)124g266kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl412g1402kcal8.2g12.4g144.3g0g
Pekoni rasvainen 124g465kcal14.8g0g45.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g8427kcal647.2g294.6g447.4g112.2g
Valittu annoskoko10000g4213kcal323.6g147.3g223.7g56.1g
Annoskoko puolitettuna5000g2107kcal161.8g73.7g111.9g28.1g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000