Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g170g35kcal1g6.5g0.5g2.4g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g5.9g0.2g2.5g
Lehtiselleri 100g13kcal1.1g1.1g0.2g1g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g13g11kcal0.4g0.4g0.9g0.1g
Hauki 100g84kcal18.2g0g1.1g0g
Katkarapu 100g68kcal14.4g0g1.1g0g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)15g32kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Pekoni rasvainen 15g56kcal1.8g0g5.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2424g1021kcal78.2g35.6g54.2g13.6g
Valittu annoskoko1212g511kcal39.1g17.8g27.1g6.8g
Annoskoko puolitettuna606g255kcal19.6g8.9g13.6g3.4g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000