Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g212g43kcal1.3g8.1g0.6g3g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g125g35kcal0.7g7.4g0.2g3.1g
Lehtiselleri 125g16kcal1.4g1.4g0.2g1.2g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g16g14kcal0.5g0.5g1.1g0.1g
Hauki 125g105kcal22.8g0g1.4g0g
Katkarapu 125g86kcal18g0g1.4g0g
Vesi625g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)19g40kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl63g212kcal1.2g1.9g21.9g0g
Pekoni rasvainen 19g71kcal2.2g0g6.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3029g1277kcal97.8g44.6g67.6g17g
Valittu annoskoko1515g639kcal48.9g22.3g33.8g8.5g
Annoskoko puolitettuna757g319kcal24.5g11.2g16.9g4.3g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000