Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g255g52kcal1.5g9.7g0.8g3.6g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g150g42kcal0.9g8.9g0.3g3.7g
Lehtiselleri 150g19kcal1.7g1.6g0.3g1.5g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g19g17kcal0.6g0.7g1.3g0.1g
Hauki 150g126kcal27.4g0g1.6g0g
Katkarapu 150g103kcal21.7g0g1.6g0g
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)23g48kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl75g255kcal1.5g2.2g26.2g0g
Pekoni rasvainen 23g85kcal2.7g0g8.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3636g1532kcal118g53.4g81g20.4g
Valittu annoskoko1818g766kcal59g26.7g40.5g10.2g
Annoskoko puolitettuna909g383kcal29.5g13.4g20.3g5.1g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000