Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g297g60kcal1.8g11.3g0.9g4.2g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g175g49kcal1g10.4g0.3g4.4g
Lehtiselleri 175g22kcal2g1.9g0.3g1.7g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g22g20kcal0.7g0.8g1.5g0.2g
Hauki 175g147kcal31.9g0g1.9g0g
Katkarapu 175g120kcal25.3g0g1.9g0g
Vesi875g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)26g56kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl88g297kcal1.7g2.6g30.6g0g
Pekoni rasvainen 26g99kcal3.1g0g9.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4242g1787kcal137.2g62.4g94.6g24g
Valittu annoskoko2121g894kcal68.6g31.2g47.3g12g
Annoskoko puolitettuna1061g447kcal34.3g15.6g23.7g6g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000