Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g382g78kcal2.3g14.5g1.1g5.4g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g225g63kcal1.3g13.4g0.4g5.6g
Lehtiselleri 225g29kcal2.5g2.5g0.4g2.2g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g28g25kcal0.8g1g2g0.2g
Hauki 225g189kcal41g0g2.5g0g
Katkarapu 225g154kcal32.5g0g2.5g0g
Vesi1125g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)34g73kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl113g382kcal2.2g3.4g39.4g0g
Pekoni rasvainen 34g127kcal4g0g12.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5454g2298kcal176.2g80.4g122g30.6g
Valittu annoskoko2727g1149kcal88.1g40.2g61g15.3g
Annoskoko puolitettuna1364g575kcal44.1g20.1g30.5g7.7g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000