Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g43g8.6kcal0.3g1.6g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g25g7kcal0.1g1.5g0g0.6g
Lehtiselleri 25g3.2kcal0.3g0.3g0g0.2g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g3.1g2.8kcal0.1g0.1g0.2g0g
Hauki 25g21kcal4.6g0g0.3g0g
Katkarapu 25g17kcal3.6g0g0.3g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)3.7g8.1kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl13g43kcal0.2g0.4g4.4g0g
Pekoni rasvainen 3.7g14kcal0.4g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana606g256kcal19.6g9g13.4g3.2g
Valittu annoskoko303g128kcal9.8g4.5g6.7g1.6g
Annoskoko puolitettuna152g64kcal4.9g2.3g3.4g0.8g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000