Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g425g86kcal2.5g16.1g1.3g5.9g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.2g2.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g250g70kcal1.5g14.9g0.5g6.2g
Lehtiselleri 250g32kcal2.8g2.7g0.5g2.5g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g31g28kcal0.9g1.1g2.2g0.2g
Hauki 250g210kcal45.6g0g2.7g0g
Katkarapu 250g171kcal36.1g0g2.7g0g
Vesi1250g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)38g81kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl125g425kcal2.5g3.7g43.7g0g
Pekoni rasvainen 38g141kcal4.5g0g13.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6060g2553kcal196g89g135.4g33.8g
Valittu annoskoko3030g1277kcal98g44.5g67.7g16.9g
Annoskoko puolitettuna1515g638kcal49g22.3g33.9g8.5g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000