Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g510g104kcal3.1g19.4g1.5g7.1g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.8g0.6g7.5g
Lehtiselleri 300g38kcal3.4g3.3g0.6g3g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g38g34kcal1.1g1.3g2.6g0.3g
Hauki 300g252kcal54.7g0g3.3g0g
Katkarapu 300g205kcal43.3g0g3.3g0g
Vesi1499g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)45g97kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl150g510kcal3g4.5g52.5g0g
Pekoni rasvainen 45g169kcal5.4g0g16.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7272g3064kcal235.4g107g162.6g40.8g
Valittu annoskoko3636g1532kcal117.7g53.5g81.3g20.4g
Annoskoko puolitettuna1818g766kcal58.9g26.8g40.7g10.2g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000