Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g595g121kcal3.6g22.6g1.8g8.3g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.3g3g
Porkkana, keskikokoinen 65g350g98kcal2.1g20.8g0.7g8.7g
Lehtiselleri 350g44kcal3.9g3.8g0.7g3.5g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g44g39kcal1.3g1.5g3.1g0.3g
Hauki 350g294kcal63.8g0g3.8g0g
Katkarapu 350g239kcal50.5g0g3.8g0g
Vesi1749g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)53g113kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl175g595kcal3.5g5.2g61.2g0g
Pekoni rasvainen 53g197kcal6.3g0g19.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8484g3575kcal274.6g124.6g189.6g47.6g
Valittu annoskoko4242g1787kcal137.3g62.3g94.8g23.8g
Annoskoko puolitettuna2121g894kcal68.7g31.2g47.4g11.9g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000