Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g680g138kcal4.1g25.8g2g9.5g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g400g112kcal2.4g23.8g0.8g10g
Lehtiselleri 400g51kcal4.5g4.4g0.8g4g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g50g45kcal1.5g1.8g3.5g0.4g
Hauki 400g336kcal73g0g4.4g0g
Katkarapu 400g274kcal57.8g0g4.4g0g
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)60g129kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl200g680kcal4g6g70g0g
Pekoni rasvainen 60g226kcal7.2g0g22.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9700g4087kcal314.2g142.8g217g54.6g
Valittu annoskoko4850g2044kcal157.1g71.4g108.5g27.3g
Annoskoko puolitettuna2425g1022kcal78.6g35.7g54.3g13.7g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000