Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g765g155kcal4.6g29.1g2.3g10.7g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.4g3.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g450g126kcal2.7g26.8g0.9g11.2g
Lehtiselleri 450g57kcal5g4.9g0.9g4.5g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g56g51kcal1.7g2g3.9g0.4g
Hauki 450g377kcal82.1g0g4.9g0g
Katkarapu 450g308kcal65g0g4.9g0g
Vesi2249g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)68g145kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl225g765kcal4.5g6.7g78.7g0g
Pekoni rasvainen 68g254kcal8.1g0g25g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10908g4596kcal353.2g160.6g243.8g61.2g
Valittu annoskoko5454g2298kcal176.6g80.3g121.9g30.6g
Annoskoko puolitettuna2727g1149kcal88.3g40.2g61g15.3g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000