Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g85g17kcal0.5g3.2g0.3g1.2g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.2g
Lehtiselleri 50g6.3kcal0.6g0.5g0.1g0.5g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g6.2g5.6kcal0.2g0.2g0.4g0g
Hauki 50g42kcal9.1g0g0.5g0g
Katkarapu 50g34kcal7.2g0g0.5g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)7.5g16kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl25g85kcal0.5g0.7g8.7g0g
Pekoni rasvainen 7.5g28kcal0.9g0g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1212g510kcal39.2g17.6g26.8g6.6g
Valittu annoskoko606g255kcal19.6g8.8g13.4g3.3g
Annoskoko puolitettuna303g128kcal9.8g4.4g6.7g1.7g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000