Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g850g173kcal5.1g32.3g2.5g11.9g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.2g12g0.5g4.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g500g140kcal3g29.7g1g12.5g
Lehtiselleri 500g64kcal5.6g5.5g1g5g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g63g56kcal1.9g2.2g4.4g0.4g
Hauki 500g419kcal91.2g0g5.5g0g
Katkarapu 500g342kcal72.2g0g5.5g0g
Vesi2499g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)75g161kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl250g850kcal5g7.5g87.5g0g
Pekoni rasvainen 75g282kcal9g0g27.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12120g5107kcal392.4g178.4g271.2g68g
Valittu annoskoko6060g2553kcal196.2g89.2g135.6g34g
Annoskoko puolitettuna3030g1277kcal98.1g44.6g67.8g17g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000