Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1020g207kcal6.1g38.7g3.1g14.3g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g600g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Lehtiselleri 600g76kcal6.7g6.6g1.2g6g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g75g68kcal2.2g2.6g5.2g0.5g
Hauki 600g503kcal109.5g0g6.6g0g
Katkarapu 600g410kcal86.6g0g6.6g0g
Vesi2999g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)90g193kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl300g1020kcal6g9g105g0g
Pekoni rasvainen 90g338kcal10.8g0g33.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14545g6128kcal470.8g214g325.6g81.8g
Valittu annoskoko7272g3064kcal235.4g107g162.8g40.9g
Annoskoko puolitettuna3636g1532kcal117.7g53.5g81.4g20.5g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000