Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1190g242kcal7.1g45.2g3.6g16.7g
Sipuli (kuorittu)350g95kcal4.5g16.8g0.7g5.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g700g196kcal4.2g41.6g1.4g17.5g
Lehtiselleri 700g89kcal7.8g7.7g1.4g7g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g88g79kcal2.6g3.1g6.1g0.6g
Hauki 700g587kcal127.7g0g7.7g0g
Katkarapu 700g479kcal101g0g7.7g0g
Vesi3499g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)105g226kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl350g1190kcal7g10.5g122.4g0g
Pekoni rasvainen 105g395kcal12.6g0g38.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16968g7150kcal549g249.8g379.6g95.4g
Valittu annoskoko8484g3575kcal274.5g124.9g189.8g47.7g
Annoskoko puolitettuna4242g1787kcal137.3g62.5g94.9g23.9g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000