Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g127g26kcal0.8g4.8g0.4g1.8g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.4g4.5g0.1g1.9g
Lehtiselleri 75g10kcal0.8g0.8g0.1g0.7g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g9g8.4kcal0.3g0.3g0.7g0.1g
Hauki 75g63kcal13.7g0g0.8g0g
Katkarapu 75g51kcal10.8g0g0.8g0g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)11g24kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl38g127kcal0.7g1.1g13.1g0g
Pekoni rasvainen 11g42kcal1.3g0g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1818g766kcal58.6g26.6g40.6g10.2g
Valittu annoskoko909g383kcal29.3g13.3g20.3g5.1g
Annoskoko puolitettuna455g192kcal14.7g6.7g10.2g2.6g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000