Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1359g276kcal8.2g51.7g4.1g19g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g800g224kcal4.8g47.6g1.6g20g
Lehtiselleri 800g102kcal9g8.8g1.6g8g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g100g90kcal3g3.5g7g0.7g
Hauki 800g671kcal145.9g0g8.8g0g
Katkarapu 800g547kcal115.5g0g8.8g0g
Vesi3998g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)120g258kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl400g1359kcal8g12g139.9g0g
Pekoni rasvainen 120g451kcal14.4g0g44.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19392g8171kcal628g285.6g434g109g
Valittu annoskoko9696g4086kcal314g142.8g217g54.5g
Annoskoko puolitettuna4848g2043kcal157g71.4g108.5g27.3g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000