Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g52g168kcal5.2g33.3g1.6g4.1g
Pellavansiemen kokonainen 4.9g25kcal1g0g2g1.3g
Cashewpähkinä 6.7g39kcal1.3g1.3g3.1g0.2g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g0.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)30g10kcal1g1.3g0g0g
Puolukkahillo 8.6g12kcal0g2.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana207g505kcal17g77.4g13.4g11.4g
Valittu annoskoko104g253kcal8.5g38.7g6.7g5.7g
Annoskoko puolitettuna52g126kcal4.3g19.4g3.4g2.9g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141