Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g558g1791kcal55.2g354.9g16.7g43.5g
Pellavansiemen kokonainen 52g262kcal10.3g0.5g21.7g13.7g
Cashewpähkinä 72g412kcal14.3g13.5g33.3g2.5g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g8g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)319g102kcal10.5g14.3g0g0g
Puolukkahillo 92g126kcal0.2g30g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2208g5386kcal181g826.4g143.8g121.4g
Valittu annoskoko1104g2693kcal90.5g413.2g71.9g60.7g
Annoskoko puolitettuna552g1346kcal45.3g206.6g36g30.4g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141