Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g628g2015kcal62.1g399.2g18.8g49g
Pellavansiemen kokonainen 58g295kcal11.5g0.6g24.4g15.4g
Cashewpähkinä 81g463kcal16.1g15.2g37.4g2.8g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g9g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)359g115kcal11.8g16.1g0g0g
Puolukkahillo 103g142kcal0.2g33.7g0.2g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2484g6059kcal203.4g929.6g161.6g136.6g
Valittu annoskoko1242g3030kcal101.7g464.8g80.8g68.3g
Annoskoko puolitettuna621g1515kcal50.9g232.4g40.4g34.2g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141