Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g70g224kcal6.9g44.4g2.1g5.4g
Pellavansiemen kokonainen 6.5g33kcal1.3g0.1g2.7g1.7g
Cashewpähkinä 9g52kcal1.8g1.7g4.2g0.3g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)40g13kcal1.3g1.8g0g0g
Puolukkahillo 12g16kcal0g3.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana276g673kcal22.6g103.4g18g15g
Valittu annoskoko138g337kcal11.3g51.7g9g7.5g
Annoskoko puolitettuna69g168kcal5.7g25.9g4.5g3.8g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141