Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g698g2239kcal69g443.6g20.9g54.4g
Pellavansiemen kokonainen 65g327kcal12.8g0.6g27.1g17.1g
Cashewpähkinä 90g515kcal17.9g16.9g41.6g3.1g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g10g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)399g128kcal13.2g17.9g0g0g
Puolukkahillo 115g157kcal0.2g37.5g0.2g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2760g6732kcal226.2g1033g179.6g151.6g
Valittu annoskoko1380g3366kcal113.1g516.5g89.8g75.8g
Annoskoko puolitettuna690g1683kcal56.6g258.3g44.9g37.9g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141