Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g105g336kcal10.4g66.5g3.1g8.2g
Pellavansiemen kokonainen 10g49kcal1.9g0.1g4.1g2.6g
Cashewpähkinä 14g77kcal2.7g2.5g6.2g0.5g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g1.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)60g19kcal2g2.7g0g0g
Puolukkahillo 17g24kcal0g5.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana414g1010kcal34g154.8g26.8g23g
Valittu annoskoko207g505kcal17g77.4g13.4g11.5g
Annoskoko puolitettuna104g252kcal8.5g38.7g6.7g5.8g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141