Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g122g392kcal12.1g77.6g3.7g9.5g
Pellavansiemen kokonainen 11g57kcal2.2g0.1g4.7g3g
Cashewpähkinä 16g90kcal3.1g3g7.3g0.5g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g1.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)70g22kcal2.3g3.1g0g0g
Puolukkahillo 20g28kcal0g6.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana483g1178kcal39.4g180.8g31.4g26.4g
Valittu annoskoko242g589kcal19.7g90.4g15.7g13.2g
Annoskoko puolitettuna121g295kcal9.9g45.2g7.9g6.6g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141