Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g140g448kcal13.8g88.7g4.2g10.9g
Pellavansiemen kokonainen 13g66kcal2.6g0.1g5.4g3.4g
Cashewpähkinä 18g103kcal3.6g3.4g8.3g0.6g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)80g26kcal2.6g3.6g0g0g
Puolukkahillo 23g32kcal0g7.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana552g1347kcal45.2g206.6g35.8g30.2g
Valittu annoskoko276g673kcal22.6g103.3g17.9g15.1g
Annoskoko puolitettuna138g337kcal11.3g51.7g9g7.6g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141