Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g1400g4494kcal138.6g890.4g42g109.2g
Pellavansiemen kokonainen 130g657kcal25.7g1.3g54.5g34.3g
Cashewpähkinä 180g1034kcal36g33.8g83.4g6.3g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g20g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)800g256kcal26.4g36g0g0g
Puolukkahillo 230g316kcal0.4g75.2g0.5g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5540g13513kcal454.2g2073.4g360.8g304.4g
Valittu annoskoko2770g6757kcal227.1g1036.7g180.4g152.2g
Annoskoko puolitettuna1385g3378kcal113.6g518.4g90.2g76.1g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141