Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g157g504kcal15.5g99.8g4.7g12.2g
Pellavansiemen kokonainen 15g74kcal2.9g0.1g6.1g3.8g
Cashewpähkinä 20g116kcal4g3.8g9.4g0.7g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g2.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)90g29kcal3g4g0g0g
Puolukkahillo 26g35kcal0g8.4g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana621g1515kcal50.8g232.2g40.6g34g
Valittu annoskoko311g757kcal25.4g116.1g20.3g17g
Annoskoko puolitettuna155g379kcal12.7g58.1g10.2g8.5g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141