Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g17g56kcal1.7g11.1g0.5g1.4g
Pellavansiemen kokonainen 1.6g8.2kcal0.3g0g0.7g0.4g
Cashewpähkinä 2.2g13kcal0.4g0.4g1g0.1g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g0.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)10g3.2kcal0.3g0.4g0g0g
Puolukkahillo 2.9g3.9kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana69g168kcal5.4g25.6g4.4g3.8g
Valittu annoskoko34g84kcal2.7g12.8g2.2g1.9g
Annoskoko puolitettuna17g42kcal1.4g6.4g1.1g1g
Arvot/100g100g245kcal7.8g37.2g6.4g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141