Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g174g560kcal17.3g110.9g5.2g13.6g
Pellavansiemen kokonainen 16g82kcal3.2g0.2g6.8g4.3g
Cashewpähkinä 22g129kcal4.5g4.2g10.4g0.8g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g2.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)100g32kcal3.3g4.5g0g0g
Puolukkahillo 29g39kcal0.1g9.4g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana690g1683kcal56.8g258.4g45g38g
Valittu annoskoko345g842kcal28.4g129.2g22.5g19g
Annoskoko puolitettuna173g421kcal14.2g64.6g11.3g9.5g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.5g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141