Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g209g672kcal20.7g133.1g6.3g16.3g
Pellavansiemen kokonainen 19g98kcal3.8g0.2g8.1g5.1g
Cashewpähkinä 27g155kcal5.4g5.1g12.5g0.9g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g3g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)120g38kcal3.9g5.4g0g0g
Puolukkahillo 34g47kcal0.1g11.2g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana828g2020kcal67.8g310g54g45.4g
Valittu annoskoko414g1010kcal33.9g155g27g22.7g
Annoskoko puolitettuna207g505kcal17g77.5g13.5g11.4g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141