Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g244g784kcal24.2g155.3g7.3g19g
Pellavansiemen kokonainen 23g115kcal4.5g0.2g9.5g6g
Cashewpähkinä 31g180kcal6.3g5.9g14.5g1.1g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g3.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)140g45kcal4.6g6.3g0g0g
Puolukkahillo 40g55kcal0.1g13.1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana966g2356kcal79.4g361.6g62.8g53g
Valittu annoskoko483g1178kcal39.7g180.8g31.4g26.5g
Annoskoko puolitettuna242g589kcal19.9g90.4g15.7g13.3g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141